středa 16. prosince 2015

WishList #5





Dneska je tu další WishList.
 Jaké knihy mě zaujaly tentokrát? Patří i do vašeho seznamu přání? 


Prvních 100 / Kass Morgan

Anotace: Od ničivé nukleární války žije lidstvo ve vesmírných lodích vysoko nad radioaktivním povrchem Země. Nyní je však sto mladých delikventů, které společnost považuje za postradatelné, vysláno na nebezpečnou výpravu s cílem znovu kolonizovat planetu. Může to být jejich druhá šance na život… nebo sebevražedná mise.
Stovka odsouzenců, pronásledovaných nástrahami divoké přírody a tajemstvími své minulosti, musí bojovat, aby přežila. Nikdy se z nich neměli stát hrdinové, ale nakonec mohou být poslední nadějí pro CELÉ lidstvo. 

*****
Prvních 100 mě hodně láká, protože mám celý seriál už dávno zhlédnutý a každý ,kdo viděl seriál, říká, že kniha je (skoro) jiná. Proč to nezkusit? 

Percy Jackson: Zloděj blesku / Rick Riordan

Anotace: Bohové z Olympu se bouří! Dvanáctiletého kluka Percyho Jacksona čeká vyhazov ze školy a další trampoty na sebe nenechávají dlouho čekat. Najednou kolem něj začínají ožívat bytosti ze starých řeckých bájí. Z učitelky matematiky je rázem krvelačná příšera, z Percyho kamaráda se vyklube satyr a jeho otec je jedním z olympských bohů. Většina z nich má na Percyho spadeno, podezírají ho z krádeže blesku – mocné zbraně nejvyššího boha Dia. Percy a jeho přátelé mají jen 10 dní na to, aby blesk našli a vrátili, uklidnili náladu na Olympu a zabránili osudné válce bohů. K úspěchu výpravy ale nestačí jenom chytit pravého zloděje…

*****
Po shlédnutí filmu jsem si řekla: „Tu knihu musím mít.“ Sice jsem film viděla i dřív, ale koukla jsem se na něj znova a poprosila Ježíška. Doufám, že to vyjde! :D


Labyrint: Útěk / James Dashner

Anotace: Thomas se probudí ve výtahu a nepamatuje si nic kromě vlastního jména. Vynoří se do světa, kde žije asi šedesát dospívajících chlapců, kteří se naučili přežít v naprosto uzavřeném prostředí. Každých třicet dní se objeví nový chlapec. Původní skupina je už na místě asi dva roky a marně se snaží uniknout labyrintem, který obklopuje jejich životní prostor. Už se vzdávají naděje. Pak se ale objeví dívka v bezvědomí a jejich svět se začne měnit...

*****
Sice jsem už 2. díl a 3. díl Labyrintu přečetla, ale má to jeden háček. Na první díl jsme se totiž vykašlala a šla rovnou na 2., což mě teď hrozně mrzí. Proto bych si chtěla někdy udělat re-reading i s prvním dílem a napsat na ně recenze.

Neslyšno / Richelle Mead

Anotace: Obyvatelé odlehlé vesnice kdesi v čínských horách jsou odnepaměti hluší a němí. Nevědí, co je zvuk, žijí ve světě absolutního ticha. Jedné noci však probudí dívku jménem Fei neznámý vjem: hluk. A schopnost slyšet už neztratí. Možná ji bude moci využít k záchraně svého lidu před uzurpátorským vládcem… Epický příběh od autorky Vampýrské akademie je výjimečný hned v několika ohledech: je to Richellin první samostatný román a žánrově se odchyluje od paranormálna k fantasy. Jinak je to ale stále stejná Meadová – kniha je nabitá akcí, dobrodružství a samozřejmě nechybí ani milostná linka.

Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá… Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království. Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit... Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem. Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu - sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která ji navždy změní život.

*****
Tato kniha mě dostala svou anotací a obálkou ( Neříkejte, že není překrásná! :) ). Ano, vím že ještě nevyšla, ale už 23. března vychází. Snad na ni nezapomenu, byla by to škoda ji nezkusit. 

A jaké knihy máte ve WishListu vy ? :)

2 komentáře:

  1. Všechny knihy z tvého výběru jsem četla, tedy, kromě Neslyšna, ale na tu se chystám hned jak vyjde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ně zvědavá, jak se budou líbit mně :) Tedy pokud se k nim někdy dostanu. Na Neslyšno se moc těším. Už aby vyšlo. :)

      Vymazat

Jsem ráda za každý komentář :)